Για να δώσεις όγκο στα μαλλιά, δεν χρειάζονται θυσίες, αλλά να ακολουθήσεις μερικά απλά tips που θα αποδειχθούν σωτήρια και θα σε βγάλουν από την άσχημη θέση του να πας κάπου και να μην σου αρέσουν τα μαλλιά σου. Η λεπτή τρίχα είναι ο κύριος λόγος που τα μαλλιά σου μοιάζουν άτονα, αλλά και πάλι μπορείς να ακολουθήσεις μερικά απλά βήματα για να έχεις υγιή όψη στα μαλλιά σου και περισσότερο όγκο στο χτένισμα.

Το σαμπουάν και τα προϊόντα styling παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς δεν χρειάζεται να επιλέξεις πολλά, αλλά λίγα και καλά. Οι συχνές μάσκες που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου είναι επίσης σύμμαχός σου, αφού χαρίζουν γυαλάδα και μαλακώνουν την τρίχα χωρίς να τη βαραίνουν. Ας γνωρίσουμε τα σημαντικότερα tips για όγκο και κράτημα στα μαλλιά.

Τι να κάνεις για να δώσεις όγκο στα μαλλιά!

1) Σαμπουάν

Το σαμπουάν που επιλέγεις, πρέπει ιδανικά για αναγράφει ότι είναι το κατάλληλο για όγκο σε άτονα και θαμπά μαλλιά. Διαφορετικά επίλεξε ένα ξηρό σαμπουάν που δεν λιπαίνει σε μεγάλο βαθμό τα μαλλιά και δεν τους προσθέτει βάρος. Μπορείς να επιλέξεις ένα ξηρό σαμπουάν σε σπρέι που θα σε βοηθήσει να τιθασεύσεις καλύτερα τα μαλλιά που πετάνε και να τους δώσεις όγκο.

2) Λούσιμο

Το σωστό λούσιμο πρέπει να γίνεται με προσοχή, χωρίς απότομες κινήσεις, τρίβοντας απαλά το τριχωτό της κεφαλής και πιάνοντας απαλά τις άκρες. Πρέπει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ξέπλυμα, αφού πρέπει να φεύγουν τα κατάλοιπα αλλά να προσέχεις το νερό να είναι χλιαρό προς κρύο, αφού έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη ενυδάτωση των μαλλιών, χωρίς σπάσιμο.

3) Στέγνωμα

Το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι, μπορεί να αποδεικνύεται σωτήριο κάποιες φορές, αλλά δεν είναι το ιδανικό για συχνή χρήση αφού η θερμότητα προκαλεί σπάσιμο της τρίχας και ψαλίδα. Όταν θέλεις να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με αυτόν τον τρόπο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γυρίσεις το κεφάλι σου και να τα στεγνώσεις ανάποδα αφού έτσι θα χαρίσεις όγκο και στυλ στα μαλλιά. Δες επίσης Πως να ισιώσεις τα μαλλιά σου χωρίς θερμότητα!

4) Μαζεμένα μαλλιά

Αν θέλεις να αποκτήσεις όγκο μετά το λούσιμο. χωρίς θερμότητα, δεν έχεις παρά να μαζέψεις τα μισά νωπά ή στεγνά μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι, ψηλά και μετά από 2-3 ώρες που θα το βγάλεις να δεις πως έχουν αποκτήσει φανταστικό όγκο και κράτημα. Πρόσθεσε και λίγη λακ και είσαι έτοιμη.

5) Μάσκες

Οι φυσικές μάσκες μαλλιών χαρίζουν λάμψη και ενυδάτωση στα μαλλιά σου. Μπορείς να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μάσκα επανόρθωσης με ένα αυγό, μισό γιαούρτι ή λίγο γάλα και 2 κουταλιές μέλι. Εφαρμόζεις σε στεγνά μαλλιά για μισή με μία ώρα και ξεπλένεις. Μπορείς να δεις εδώ 8

DIY συνταγές για σούπερ ενυδατική μάσκα μαλλιών!

6) Αφρός σε νωπά μαλλιά

Αν θέλεις να πας κάπου και πρέπει να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, τότε πρόσθεσε σε νωπά μαλλιά λίγο όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Έπειτα αφησε τα να στεγνώσουν μόνα τους, με μαζεμένα τα μισά επάνω, ή στέγνωσε τα με πιστολάκι ενδεικτικά με φυσούνα.

7) Μεσαίο μήκος μαλλιών

Τα πολύ μακριά μαλλιά έχουν βάρος και δεν αφήνουν τα μαλλιά να αποκτήσουν όγκο. Επίλεξε ένα μεσαίου μάκρους κούρεμα όπως το μακρύ καρέ και χάρισε λάμψη και στυλ στο πρόσωπό σου. Ακόμα μια φράντζα εκτός από το να σου τονίσει τα χαρακτηριστικά μπορεί να σου προσφέρει περισσότερο όγκο στο χτένισμα. Μπορείς να δεις εδώ Πως να επιλέξεις την ιδανική φράντζα στα μαλλιά για εσένα!

8) Κρεπάρισμα

Το σωστό κρεπάρισμα γίνεται με μια χτένα με πυκνά δοντάκια. Πιάνεις την τούφα και χτενίζεις προς τα κάτω αφήνοντας τη χτένα τα τραβήξει μερικές τρίχες προς τα κάτω. Επαναλαμβάνεις, βάζεις λακ και χτενίζεις απαλά. Αυτό θα σου δώσει όγκο και κίνηση στις ρίζες.

Μπορείς να δεις ακόμα 7 Πράγματα που κάνεις πριν κοιμηθείς και καταστρέφεις τα μαλλιά σου!

Για να έχεις όγκο στα μαλλιά, αρκεί να αποφύγεις το συχνό λούσιμο, τη θερμότητα και να ακολουθήσεις αυτές τις οκτώ απλές συμβουλές. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά κομψό και όμορφο.

Πηγή: www.ediva.gr

Leave a Reply